logo  

 

 
line decor
   Home::  
line decor
   
 

Cursussen.

Wij stimuleren het volgen van cursussen door aan onze leden een korting te geven van 20% met een maximum van €20,00 voor een erkende cursus.

Door wie worden cursussen georganiseerd?

Het Groene Kruis Brunssum tel. 045-5640255 geeft sinds 2004 reanimatiecursussen.
Wij zijn Reanimatiepartner van de Hartstichting en daarom bevoegd om gekwalificeerde reanimatieopleidingen te verzorgen volgens de richtlijnen van de NRR (de Nederlandse Reanimatie Raad). U leert basaal reanimeren (hartmassage en beademing) en gebruik van AED, een apparaat dat elektrische schokken geeft bij hartstilstand. De eerste 6 minuten zijn van levensbelang. Wij werken samen met de Gemeente aan het project: Brunssum hart voor elkaar landelijk bekend als HartslagNu. Een netwerk van vrijwilligers die bij een oproep van de alarmcentrale een slachtoffer met hartstilstand in de eigen buurt kunnen reanimeren. Wij zijn één van de organisaties die de opleiding verzorgen. Als u hieraan deelneemt en inwoner van Brunssum bent zal de Gemeente uw cursus en herhalingslessen betalen.

Reanimatiecursus.
Deze bestaat uit 2 lessen van 2,5 uur en wordt gegeven van 19.00 tot 21.30 uur in “het Gidsengebouw” Floribertusstraat 19, 6444 XG te Brunssum. De cursus kost €35,00 inclusief lesmateriaal. Informeer of uw ziektenkostenverzekering voorziet in een tegemoetkoming in de cursuskosten.
Aanmelden via e-mail: mariet.spiertz@groenekruisbrunssum.nl.


Aanmelden of informatie bij: mariet.spiertz@groenekruisbrunssum.nl
Of via de hartstichting: http://www.hartstichting.nl/reanimatie

Herhalingslessen.
Ieder jaar kunt u een herhalingsles volgen om de kennis en ervaring uit te breiden en de geldigheid van het diploma te verlengen. Herhalingslessen duren 2 uur en kosten €15,00. Informeer of uw ziektenkostenverzekering voorziet in een tegemoetkoming in de cursuskosten.
Een diploma blijft geldig mits u jaarlijks een herhalingsles volgt. Cursisten, die bij ons een cursus en de herhalingslessen gevolgd hebben sturen wij bericht over de data. Wij hebben voor komend jaar nog géén lessen gepland. Alle herhalingslessen in de avond worden gegeven in “het Gidsengebouw”, van november tot mei.
Aanmelden of informatie via e-mail: mariet.spiertz@groenekruisbrunssum.nl.


De volgende externe cursusaanbieders zijn bij ons bekend.

1. Meander Voeding en dieet. Cursussen over goede voeding en gezond koken. Aanmelden tel. 0900-6990699

2.
Meander eXtra geeft ook regelmatig cursussen.
Aanmelden per 045-5748800.

3. De Mondriaan Zorggroep. "Angst de baas" Je angst beheersen zodat het geen stoornis wordt. Voor ouderen de cursus "In de put uit de put", om somberheid te overwinnen. Voor jongeren: "Voorkomen van en omgaan met verslaving" Aanmelden tel. 045-5736262


TerugHome
 
  Laatst bijgewerkt 25-okt-22
© Groene Kruis Brunssum