Logo  

 

 

 
line decor
  Home:  
line decor
   
 

Lezingen.

Activiteiten van het Groene Kruis in de komende maanden.

De vereniging het Groene Kruis Brunssum houdt zich bezig met de gezondheid op een preventieve manier. Het is goed dat mensen weten hoe ze gezond kunnen blijven en ziektes kunnen voorkomen.
Mensen zijn ook zeer geïnteresseerd in nieuwe ideeën over ziektes en hoe je ermee moet omgaan.
Daarom geeft het Groene Kruis Brunssum een aantal lezingen en voorlichting, in samenwerking met CMWW. De lezingen zijn gepland in het voormalige Romboutscollege, Schoolstraat 16, 6443 BT Brunssum.

Het programma wordt op deze pagina alsook op het TV kanaal van de Lokale Omroep Onderbanken gepubliceerd.
Door de bijdrage van het grote ledenaantal kan zij hiervoor professionele sprekers uitnodigen.


De bijeenkomsten zijn meestal 's middags, gratis toegankelijk voor iedereen en de koffie is inbegrepen. Wilt u een lezing bijwonen, meldt u dan aan bij Groene Kruis Brunssum tel. 045-5640255 op maandag, dinsdag, donderdag van 9.00 tot 12.00 uur
of via mail info@groenekruisbrunssum.nl of bij CMWW tel. 088-4552500 tijdens kantooruren van 9.00 tot 17.00 uur.

Omdat in de wintermaanden het weer vaak slecht is en de kans op griep en Corona groot is, zullen de lezingen op woensdagen in september, oktober, maart en april plaatsvinden.


Woensdag 28 september 2022 van 14.00 tot 16.00 uur

Osteoporose en Valpreventie. Gegeven door Roderick Schürmann, fysiotherapeut. Hoe ontstaat de ziekte osteoporose en wat zijn de gevolgen? Wat zijn de risicofactoren? Kunnen we op jongere leeftijd de ziekte voorkomen?  Als de botten ontkalken, poreus worden en minder sterk zijn, zal stoten en vallen vaker gepaard gaan met breuken. Het gevolg is mindervaliditeit. Er wordt aandacht geschonken aan het voorkomen van vallen.


Woensdag 26 oktober 2022 van 14.00 tot 16.00 uur

Slapen als een marmot. Hoe doe je dat? Gegeven door Wil Bekker, slaapcoach en gezondheidscoach. Wat is goed of slecht slapen? Een goede nachtrust heeft een goede invloed op onze gezondheid. Welke slaapproblemen schaden de gezondheid? Die proberen we dus op te lossen. Wat kan de oorzaak zijn van slecht slapen? Hoe kunnen we door oefeningen de slaap verbeteren? Welke rol speelt voeding en stress bij een goede nachtrust? Hoe werkt slaapmedicatie? Geen lezing om in slaap te vallen!!


Woensdag 22 maart 2023 van 14.00 tot 16.00 uur

De Spijsvertering, onze inwendige fabriek. Gegeven door TH. Roos, huisarts. Hoe verwerkt ons lichaam de vaste voeding tot een vloeibare vorm om opgenomen te worden in ons bloed? Welke organen spelen daarbij een rol, denk aan maag, lever, gal, darm en alvleesklier. Wat gebeurt er als die niet goed functioneren? Hebben we zelf ook invloed op een gezonde spijsvertering door ons gedrag?


Woensdag 19 april 2023 van 14.00 tot 15.00 uur

Huidtherapie bij Huidproblemen. Gegeven door Suze van Beusekom, gecertificeerd huidtherapeute. Huidproblemen gaan niet vanzelf over. Wat kan de oorzaak zijn van het probleem, wat zijn de klachten? En welke behandelingen zijn er dan mogelijk? De therapeute geeft informatie over o.a. spataderen, huidkanker, oedeem, littekens, zonneproblemen, eczeem en pigmentvlekken.


Cursus

Valpreventie gegeven door fysiotherapeut R. Schürmann
Mensen die problemen hebben met de stabiliteit en veel risico lopen om te vallen kunnen een cursus volgen om te leren wat te doen om meer zekerheid te krijgen en vallen te voorkomen. Daarbij denken we aan spierversteviging, verbeteren van de houding en oefeningen bij bewust gaan zitten en opstaan, de trap op- en aflopen, gebruik maken van hulpmiddelen. De cursus bestaat uit 4 lessen op dinsdagen in oktober en november van 14.30 tot 15.30 uur, locatie Rombouts. De eigen bijdrage is €50,00. Leden van Groene Kruis Brunssum krijgen 2O% korting. U kunt zich al bij ons aanmelden en meer informatie vragen.

 

. Het Groene Kruis Brunssum bestaat langer dan 100 jaar en geeft nog steeds voorlichting

terugHome

 
 

Laatst bijgewerkt 25-okt-22
© Groene Kruis Brunssum